بطری های پلی اتیلن یا PE چه هستند و چه ویژگی هایی دارند؟ در این مطلب به بررسی مزایا و معایب بطری های پلی اتیلنی پرداخته ایم. این بطری ها یکی از پر کاربردترین بطری ها در صنعت بسته مواد صنعتی و غذایی به حساب می آیند.
بستهبندی مواد غذایی یکی از مهمترین ارکان هر خط تولیدی است؛ چون به واسطه بستهبندی، ماندگاری محصول بالا میرود و همچنین، مشتری میتواند اطلاعات لازم در ارتباط با محتویات هر بسته را بخواند و طبق آن محصول را مصرف کند. امروزه از مواد مختلفی برای بستهبندی محصولات صنعتی و مواد غذایی استفاده میشود؛ یکی از معروفترین مواد در این حوزه، پلیاتیلن است که قابلیتهای زیادی دارد.
در میان انواع اشکال بستهبندی، بطری های پلیاتیلن بسیار رایج هستند و در خط تولید کارخانجات مختلف به وفور مورد استفاده قرار میگیرند. در این مطلب، به بررسی پلی اتیلن یا Pe در قالب بستهبندی محصولات میپردازیم و نکات مختلف آن را با شما به اشتراک میگذاریم. تا انتهای این نوشته با ما همراه باشید.
یکی از پرمصرفترین پلیمرهایی که بشر تا به امروز ساخته است، پلیاتیلن یا پلی اتن نام دارد و در دسته ترموپلاستیکها قرار میگیرد. پلی اتن سالانه به مقدار زیادی تولید و مصرف میشود. طبق آمارهای رسمی، کل جهان به طور سالانه در حدود 100 میلیون تن از این ماده مصرف میکنند.
پلی اتن از فرآیندی به نام پلیمریزاسیون ماده اتیلن حاصل میشود و بسته به نوع کاتالیستی که در این فرآیند استفاده میشود، انواع مختلفی دارد که در بخش بعدی بررسی میکنیم.
پلی اتن سنگین یا HDPE، دارای ساختار زنجیره پلیمری با تبلور بالا است، به طوری که نسبت به سایر انواع پلی اتیلن ساختار سنگینتری دارد. این نوع پلی اتن، براساس وزن مولکولی هر زنجیره پلیمری، کاربردهای متفاوتی دارد.
به طور کلی کاربردهای HDPE براساس وزن مولکولی زنجیره پلیمری در موارد زیر خلاصه میشود:
یکی از موارد کاربرد HDPE، استفاده از آن برای ساخت بطریهای مختلف است که برای بستهبندی مواد مختلف استفاده میشود؛ مانند بسته بندی شیر یا به طور کلی بسته بندی لبنیات. همان طور که میدانید لبنیات باید بسته بندی استریل داشته باشند. استفاده از HDPE در بستهبندی لبنیات، از فاسد شدن سریع ماده غذایی جلوگیری کرده و برای مدت طولانیتری آن را استریل نگه میدارد.
از دیگر کاربردهای این پلی اتن سنگین، بستهبندی موارد زیر است:
ابتدا به بررسی مزایا و سپس معایب استفاده از پلی اتن میپردازیم:
مزایا
معایب
تقریبا تمام انواع پلیاتیلنها بازیافتپذیر هستند؛ یعنی به راحتی میتوان آنها را به چرخه تولید بازگرداند. برخی از آنها، طی یک مرحله بازیافت، دوباره به همان مواد قبلی تبدیل و روانه بازار میشوند. بعضی از مواردی که پلی اتنها بعد از بازیافت به آنها تبدیل میشوند، عبارتند از:
در این مطلب، درباره پلی اتیلن، بطری های پلی اتیلن یا PE و انواع آن صحبت کردیم. همانطور که پیشتر گفتیم، پلی اتن سنگین یا HDPE در صنعت بستهبندی کاربردهای زیادی دارد. به دلیل ویژگیهای مثبت این ماده پرمصرف، روزبه روز میزان مصرف آن در جهان بیشتر میشود. قابلیت بازیافتپذیری پلی اتن باعث میشود که از آن برای بکارگیری مجدد در ساخت اقلام مختلف و همچنین، بستهبندی مواد غذایی استفاده شود. پلی اتن یکی از گزینههای ایدهآل برای استفاده توسط کارخانجات تولیدی مواد غذایی برای بستهبندی محصولات به شمار میرود.
بهترین روش برای بسته بندی انواع میوه خشک چیست؟
مقایسه پاکت های گاست دار و پاکت های فلت
انقضا ثبت اختراع دارویی و فرصت های جدید بسته بندی
کلیه حقوق وب سایت، برای پادالوان پاک محفوظ می باشد.