در دنیای امروز، صنایع مختلف در حال تولید محصولات متنوعی هستند که هر کدام ویژگیها و ترکیبات متفاوتی دارند. دغدغه اصلی هر تولیدکننده حفظ اصالت و کیفیت محصول تولیدی است؛ چرا که افزایش نرخ فروش و رضایت مشتری منجر به سود بیشتر برای وی خواهد شد. بنابراین، برای ارتقا کیفیت و جلب رضایت مشتری، باید خواص ترکیبات محصول حفظ شود.
جالب است بدانید، هر محصول، ترکیبات ویژهای دارد که مجموعهای از مواد شیمیایی و آلی آن را تشکیل میدهند و برای حفظ خواص آنها باید از بستهبندیهای مناسب و ویژه استفاده کرد. یکی از انواع بستهبندیهای پرکاربرد در جهان، بطری های پلاستیکی هستند که در اشکال و جنسهای مختلف به بازار عرضه میشوند. به طور کلی، در سراسر دنیا بطریها در سه جنس فلزی، شیشهای و پلاستیکی موجود هستند که در مقاله امروز به بررسی انواع بطری های پلاستیکی میپردازیم. اگر شما هم دوست دارید با دنیای پلاستیکهای رنگارنگ بیشتر آشنا شوید، تا انتهای این مطلب با ما همراه باشید.
بطری پلاستیکی یا Plastic Bottles اولین بار در سال 1947 به دنیا معرفی شدند. تا قبل از دهه 60 تولید چنین بطریهایی با هزینه زیادی همراه بود اما پس از معرفی پلی اتیلن متراکم این هزینه به طور چشمگیر کاهش یافت. این نوع بستهبندی به علت وزن کم و راحتی حملونقل به سرعت جایگزین نوع شیشهای شدند و مصرفکنندگان هم از این جایگزینی استقبال کردند. به جز صنعت نوشیدنیهای الکلی، تمام تولیدات صنایع غذایی از بطری پلاستیکی به جای بطری شیشهای استفاده کردند و تا امروز این روند ادامه داشته است.
به این ترتیب، انواع مختلفی از این نوع بستهبندی به بازار عرضه شد که در این بخش به بررسی اجناس و اشکال مختلف پرداخته و کاربرد هر کدام را با شما به اشتراک میگذاریم. قبل از بررسی مورد اول، این نکته را در نظر داشته باشید که بطری های پلاستیکی به روشهای متفاوتی تولید میشوند و انتخاب روش مناسب، ارتباط مستقیمی با نوع پلاستیک دارد.
از این ماده به طور گسترده در تولید بطری پلاستیکی استفاده میشود. مزایای آن عبارتند از:
معایب پلی اتیلن متراکم یا HDPE شامل موارد زیر است:
کاربردهای پلی اتیلن متراکم یا HDPE
از جمله کاربردهای پلی اتیلن متراکم میتوان چند مورد زیر اشاره کرد:
این نوع پلی اتیلن، به نوع HDPE یا پلی اتیلن متراکم شبیه است اما تفاوتهایی هم دارد که عبارتند از:
کاربردهای پلی اتیلن کم تراکم
از جمله کاربردهای LDPE میتوان به موارد زیر اشاره کرد:
این نوع پلی اتیلن ویژگیهای خاصی برخوردار است؛ مانند شفافیت، سبک بودن در عین داشتن استحکام و مقاومت بالا، جذب حداقل عطر و طعم و ظاهر زیبا از جمله مشخصاتی است که PET را برای استفاده در صنعت بستهبندی از سایر انواع پلاستیک متمایز میکند. به همین دلیل، از PET برای ساخت بطری های پلاستیکی استفاده میشود.
تمام مراحل ساخت بطری پلاستیکی در دو مرحله خلاصه میشود که به شرح زیر است:
کاربردهای پلی اتیلن PET
تعدادی از کاربردهای این ماده در صنعت تولید عبارت است از:
مزایای پلی اتیلن PET
اشکال مختلف پلی اتیلن ترفتالات یا PET عبارتند از:
PVC یا پلی وینیل کراید از جمله مواردی است که برای ساخت بطری های پلاستیکی مورد استفاده قرار میگیرد. در ادامه تعدادی از ویژگیهای آن را بررسی میکنیم:
همچنین این ماده معایبی هم دارد که در زیر به آنها اشاره کردهایم:
این ماده اولین بار در سال 1953 توسط دکتر فاکس و کمپانی جنرال الکتریک پلاستیک ساخته و در سال 1958 به دنیا عرضه شد. از این ماده در تولید بطری های پلاستیکی ویژه محصولاتی مانند آب و شیر استفاده میشود.
پلی پروپیلن به طور عمده در تولید بانکه و ظرف مربا مورد استفاده قرار میگیرد؛ چون مقاومت آن بالا است و رطوبت به راحتی قابلیت نفوذ به محتویات داخل آن را ندارد. همچنین، این ماده در درجه حرارت بالا یعنی تا 104 درجه سانتیگراد عملکرد خوبی دارد و میتوان برای پر کردن و بستهبندی محصولات داغ از آن استفاده کرد.
شفافیت و سختی مناسب از جمله ویژگیهای این نوع پلاستیک است. مقرون به صرفه بودن به لحاظ قیمتی آن را به گزینهای ایدهآل جهت استفاده در دنیای بستهبندی بدل کرده و به طور ویژه برای بستهبندی ژله و ویتامینها کاربرد دارد. یکی از معایب این ماده، مقاومت کم آن در برابر رطوبت و اکسیژن است.
حجم بطری پلاستیکی مانند اجناس به کار رفته در ساختار آن بسیار متنوع است. به طور کلی حجم استاندارد بطریهای پلاستیکی عبارتند از:
در این مطلب درباره انواع بطری های پلاستیکی با اشکال و اجناس مختلف صحبت کردیم. شاید کمی سردرگم کننده به نظر برسد که چرا صنعت بستهبندی تا این حد درگیر تنوع است اما باید به یک نکته مهم توجه کنید و آن هم کسب رضایت مشتری است. این حجم از تنوع در دنیای بستهبندی و صنعت تولید، به دلیل محصولات مختلفی است که روزانه روانه بازار میشوند. برای جلب توجه مشتری و حفظ رضایت وی باید همیشه از مواد مناسب و بستهبندیهای بهروز استفاده کنید تا بتوانید در بازار رقابت باقی بمانید.
بطری های پلاستیکی چه کاربردهایی دارند؟
حجم بطری های پلاستیکی چقدر است؟
کاربردهای پلی اتیلن پت در ساخت بطری پلاستیکی چیست؟
آیا میتوان از پلی اتیلن متراکم برای ساخت بطری پلاستیکی استفاده کرد؟
کلیه حقوق وب سایت، برای پادالوان پاک محفوظ می باشد.